تاریخچه

در راستای تحقق بخشیدن به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر تاسیس پژوهشکده ‌های دانشجویی و با توجه به وظایف معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شیراز و به طور ویژه مرکز حمایت از فعالیت های علمی دانشجویان در حمایت و گسترش فعالیت ͏های علمی، پژوهشی و فناورانه دانشجویان، طرح «پژوهشکده دانشجویی دانشگاه شیراز» به عنوان بازوی پژوهشی معاونت فرهنگی جهت انجام پژوهش های کاربردی به ویژه در حوزه های فرهنگی-اجتماعی توسط معاونت فرهنگی-اجتماعی دانشگاه شیراز تدوین و در خرداد ماه 1403 درهیات رییسه و شورای فرهنگی دانشگاه شیراز به تصویب رسید. پژوهشکده دانشجویی دانشگاه شیراز در تیر ماه 1403 با حضور دکتر عبدالحسین کلانتری معاون محترم وزارت علوم تحقیقات و فناوری افتتاح شد.

پژوهشکده دانشجویی تحت نظارت معاونت فرهنگی-اجتماعی دانشگاه شیرازبراساس ضوابط و مقررات دانشگاه شیراز و وزارت علوم تحقیقات و فناوری و با اهداف ترویج و ارتقاء فرهنگ پژوهش و فعالیت های نوآورانه در دانشجویان، ایجاد فرصت برای شناسایی و شکوفایی استعدادهای دانشجویان، ایجاد بستر مناسب برای رشد و اعتلای علمی دانشجویان، تربیت پژوهشگران آینده کشور، ایجاد نشاط علمی و پویایی در راستای فعالیت های علمی و پژوهشی و ایجاد زمینه به منظور حمایت های مادی و معنوی دانشگاه از فعالیت های علمی دانشجویان فعالیت می نمایداین پژوهشکده شامل شش مرکز پژوهشی فنی-مهندسی، هنر و معماری، کشاورزی، دامپزشکی وعلوم انسانی، علوم پایه می باشد.  دفتر مرکزی این پژوهشکده در محل دانشکده مهندسی 2 قرار دارد.